Китайски зодиак
Китайски зодиак

Триадите в китайската астрология – основни положения за начинаещи

В китайската астрология се използват знаците на дванадесет животни, образуващи четири триади, които се смятат за покровители на различните години от шестдесетгодишен цикъл

Древна легенда разказва, че Буда повикал животните при себе си, преди да напусне този свят и на първите 12, които се отзовали, той нарекъл по една година. Тези животни съответстват на зодиите в китайския хороскоп.

Дванадесетте зодии астролозите разглеждат като съставени от четири триади с интервал от 4 години. Хората, които са родени в годините на трите знака, образуващи всяка триада, притежават сходни качества, въпреки че всеки знак е белязан със своята индивидуалност.

Първата триада обединява знаците Плъх, Дракон и Маймуна. Родените под тези три знака, са изключително енергични и винаги готови да отговорят на предизвикателствата на живота. За тях няма среден път – това са хора на крайностите.

Такива хора са или много добри или прекалено лоши. Хората от тази триада са умни и чаровни, но са склонни да следват утвърдените стереотипи. Плъхът и Драконът са доста властни натури, което проличава веднага в техния стил на общуване. За Маймуната е характерен дипломатичният стил на общуване, на нея й се удава да постигне всичко, без да стига до крайностите, характерни за другите два знака.

Втората триада на китайския хороскоп е Бик, Змия и Петел. Хората, принадлежащи към тази триада успяват да изкачат върхове, но много трудно, необходими са постоянни усилия и упорит труд. Това са хора далновидни, умеят да планират добре живота си. Те са добри, търпеливи и на тях винаги може да се разчита.
Третата триада на китайския хороскоп включва Тигъра, Коня и Кучето.

Те усещат привличане един към друг и са заредени с много любов към света.

Хората, родени под тези знаци много лесно водят разговор, отличават се с умението да убеждават околните, ползват се с тяхното благоразположение и често успяват да се наложат в политиката и обществото.

Конят понякога може да бъде голям егоист, способен да стъпче всеки, изпречил се на пътя му.

Тигърът е роден водач, но обича да рискува и то безразсъдно, така повлича и тези, които му се доверяват.

Представителите на третата триада имат много приятели, но до себе си допускат само един  единствен близък човек, на когото се доверяват напълно.

Китайски зодиак

Четвъртата триада оформят Заека, Овцата и Глигана.

Те имат много общо в стремежа си към лукса, усета към красивото, демонстрират големи творчески способности и изискан стил.

Представителите на тези три знака са артистични, умерено суетни, а в любовта могат да проявят такова творчество, че да замаят главата на всеки.

Но въпреки техните положителни качества, липсата на упоритост в преследване на целите ги прави малко повърхностни.

Китайски зодиак
Китайски зодиак

Например Овцата е елегантна и артистична, но в същото време понякога е и прекалено капризна.

Тя определено има талант, но за да блесне, някой трябва постоянно да я поощрява и активизира.

За Боян Георгиев

Прочети още

25+ красиви и кратки разтърсващи любовни стихове

Любовни стихове за нея и за него. 25+ разтърсващи стихове за любовта. Любовна поезия

25# красиви и кратки разтърсващи любовни стихове, подходящи за писма и идеи за ваши стихотворения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *